Yükleniyor

evet, pixelimiz boldur!

Yıllardır en iyi olduğumuz işi yapıyoruz; dijital zanaat.

Kurumsal firmaların dijital dünyadaki hayatlarına pixel pixel destek oluyor, işimizi ilk günkü heyecanla yapıyoruz.

Hizmetler

Çoğu web tasarım ajansının yaygın olarak kullandığı hazır tasarım çalışmalarından ziyade her firmanın, her markanın kurumsal kimliğine uygun bir şekilde özgün, günümüz dijital trendlerini içinde barındıran ve tüm cihazlar ile uyumlu olan web siteleri tasarlıyoruz.

İşini internete taşımak ve ürünlerini internetten satmak isteyenler için hazır e-ticaret temaları dayatmadan, ücretsiz ve hazır e-ticaret sistemleri kullanmadan, satır satır kendimiz kodladığımız e-ticaret sistemimiz tecim ile pratik çözümler üretiyoruz.

Standart web tasarım isteklerinin yanı sıra ihtiyaç duyulan özel web projeleri için günümüz teknolojilerini kullanarak, özgün ve çözüm odaklı web yazılımları geliştiriyoruz.

Markaların, firmaların insanlar üzerinde bırakmak istedikleri etkinin çok önemli olduğunu biliyor ve sektörle uyumlu, hedef kitleyi yakalayan, akılda kalıcı, el emeği logolar tasarlıyoruz.

Photoshop ile hazırlanmış web sitesi arayüz tasarımlarını Psd dosyası halinde alıp, güncel ve modern tag yapısı kullanarak, tüm cihazlarla uyumlu olacak şekilde, Html olarak kodluyoruz.

Bireysel ve kurumsal anlamda en önemli iletişim araçlarından biri haline gelen sosyal medyada, içerik takvimleri oluşturuyor, hedef kitleye nereden ulaşılacağını belirliyor, etkileşim kuruyor, raporlu ve sonuç odaklı çalışıyoruz.

Günümüz reklamcılığının modern yorumu olan dijital reklamlar ile kurumsal firmaların potansiyel müşterilerine ulaşabilmesi için Google Ads, Facebook Business gibi reklam servisleri kullanıyor ve etkili dijital pazarlama stratejileri uyguluyoruz.

PROJELER

PROJELER
HİZMET TALEBİ
SSL Sertifikası Zorunlu mudur?

SSL Sertifikası Zorunlu mudur?

Halis Elciman
3 OCAK 2019

Web sitelerinin doğrulunu onaylayan ve site üzerinde yapılan bilgi alışverişinin şifrelenmesini sağlayan, güvenlik protokolü sağlayıcısı olan SSL sertifikası, e-ticaret siteleri başta olmak üzere çoğu web sitesinde kullanılmaktadır. SSL sertifikalı bir siteye girildiğinde, tarayıcının adres çubuğunda site adresinin https:// ile başladığı görünmekte ve adres çubuğunun hemen solunda bir kilit simgesi ortaya çıkmaktadır. Tüm bunlar güvenliğin sağlandığını ve doğru bir şekilde şifreleme yapıldığını onaylamaktadır.

SSL sertifikalarının ücretli, ücretsiz bir çok seçeneği bulunmakta ve SSL türlerine göre de teminat garantisi verilmektedir. Teminat garantili alınan SSL sertifikalarında, herhangi bir güvenlik problemi yaşandığında sertifika kuruluşu, taahhüt ettiği teminat bedelini geri ödemek zorundadır.

Ücretli SSL sertifikaları arasında Comodo, Rapid ve TrustSafe en popüler olan sertifikalardır. Comodo, Positive SSL adındaki sertifika için 10 bin $ kadar teminat verirken, EV SSL adındaki sertifika için 250 bin $ kadar garanti vermektedir. TrustSafe Pro 10 bin $ kadar teminat garantisi verirken Rapid, standart olarak yine 10 bin $ kadar teminat vermektedir. Rapid, SSL Wildcard ise ana domain ve tüm subdomainlere koruma sağlayacağını taahhüt ederek 5 bin $ kadar garanti vermektedir.

SSL sertifikalarında genişletilmiş onaylama hizmeti de vardır ve EV (Extended Validation) olarak adlandırılmaktadır. GreenBar veya Yeşil Adres Çubuğu olarak bilinen, sertifika sahibinin kurumsal bilgilerini dikkat çekici bir şekilde gösteren bu özellik, EV ibaresi taşıyan SSL sertifikalarında bulunmaktadır. EV SSL sertifikalı bir web sitesi ziyaret edildiğinde, tarayıcının adres çubuğu yanında bir kilit simgesi oluşmakta ve yeşil bir zeminde firmanın kurumsal ismi görünmektedir.

Ücretsiz SSL sertifikalarında ise Let's Encrypt ve StartSSL sıkça kullanılmaktadır. Daha güvenli bir internet isteyen ve kar amacı gütmeden, sponsorlarla ayakta duran firmalar tarafından oluşturulan ücretsiz SSL sertifikaları, teminat garantisi vermemektedir.

Sanal pos kullanılan ve online alışveriş yapılan e-ticaret sitelerinde SSL sertifikası kullanmak zorunlu iken e-ticaret harici diğer web sitelerinde bu şekilde bir zorunluluk bulunmamaktadır. Fakat en çok kullanılan tarayıcı olan Google Chrome, 1 Temmuz 2018 tarihinde yayımladığı sürümle beraber SSL sertifikasına sahip olmayan tüm siteleri "Güvenli Değil" şeklinde göstermeye başlamıştır. Ayrıca Google, SSL sertifikasını derecelendirme açısından önemli olduğunu belirtmiş ve sıralama kriterleri arasına almıştır. Bu yüzden günümüzde bir çok web sitesi SSL sertifikası kullanmakta ve bir çok web sitesi de ücretli ya da ücretsiz SSL sertifikası alarak https'ye geçmektedir.

TERCİH EDENLER

NE DEDİLER?

Pixelibol

Çevremdeki herkese tavsiye edebildiğim, kalitesine şahit olduğum güzel insanlar

Yusuf Avcı

Avreka

Pixelibol

Uzun yıllardır tanıdığım, yaptıkları işe güvendiğim harika bir ekip..

Bilal Yılmaz

Netliva

Pixelibol

Pixelibol ekibi beraber çalıştığımız tüm projelerde çok güzel işler çıkardılar. Çok teşekkür ederiz.

Ertuğrul Sağlam

Hosteva